Annorlunda uppvaknande

Jag är änna lite seg! Det kan bero på att jag trots att klockan bara är halvnio redan varit uppe tre timmar (och inte riktigt hade planerat för så kort natt).

Vi vaknade abrubt. Av vad vet jag inte, men det första jag hörde var ett skrik och sedan från G:
-Vad är det som händer?
Ungefär samtidigt insåg jag att hela rummet lystes upp av blåljus. G gluttade under rullgardinen och konstaterade att det stod en bil med blåljus på på vår uppfart. Inte kan man ligga kvar i sängen då! Eller, det kanske man skulle kunna, men det var ett fruktansvärt jobbigt ljus! Alltså tog vi på morgonrockarna och började efterforskningar av vad som hänt. Det var en polisbil - avstängd, men med blåljuset blinkande för fullt. G gick runt i huset och spanade ut åt olika håll.
- Det ligger en moped eller något borta i häcken, sa han, och så gissade vi oss till att poliserna kanske var ute och jagade någon yngling.

Efter sisådär en kvart kom en polis tillbaka till bilen och stängde av ljuset. Vilken lättnad! Det lyser upp precis hur mycket som helst, och så är det ju inte precis något fast sken! Han såg i alla fall att jag stod och glodde i fönstret, så han knackade på och bad om ursäkt för att de stört... De hade varit ute och jagat någon på trimmad (stulen?) moppe, och efter körande runt här ett tag hade mopedisten kört upp för vår backe, och så klart de efter. Sedan går ju inte vägen längre, så från vår gård hade de fortsatt till fots. Tyvärr var inte mopedisten infångad, så polisen gav sig iväg igen.

En stund till gick, och sedan kom båda poliserna gående och hade med sig mopeden. De mekade lite med den, och så kom en bil till (civil) och ställde sig på gården. En man klev ur och snackade med poliserna en stund - han kan ha varit en civil polis. Sedan åkte han igen, och poliserna satte sig i bilen, för att värma sig såg det ut som. När klockan började närma sig halv sju knackade de på hos oss igen, och meddelade att de skulle åka, samt frågade om det var OK om mopeden stod kvar tills nästa patrull kom och hämtade den med släp. G erbjöd dem att låsa in den i vårt förråd, och det gillade de. Den skulle hämtas efter en timme, men än har det inte kommit någon.

Man undrar om det är de vanliga gossarna som varit i farten... Tidigare har de ju hållit sig borta från oss och vårt hus - kanske är det slut på friden nu?

Kommentarer
Postat av: Pratglad

gaaaa... vilken antijullovsmorgon!!!

2008-12-29 @ 16:19:58
URL: http://pratglad.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0