Mamma mia!

V fick den mest fantastiska julklapp hon kunde tänka sig - faktiskt mer fantastisk än så, för som hon sa själv så visste hon inte att det fanns sådana. Det var inte vi som skänkte denna underbara present, utan fadder G och några till av morbröderna. Hon hade önskat sig en råsa mekrofon (det var så det stod på önskelistan), för det hade hon sett i en leksakskatalog, och nu fick hon inte bara en, utan två - dock inte rosa. Dessutom hörde dessa mikrofoner ihop med en karaokemaskin, vilken morbröderna demonstrerade för henne under juldagskvällen. Barnet var strålande glatt! Dagen efter ville hon helst åka till sta´n med en gång för att inhandla en skiva med "mamma mia" - den har hon lärt sig två fraser ur andrahandsvägen, d.v.s. av kompisar som själva lärt sig den från skiva. Vi lyckades skjuta upp stadsbesöket en dag, men igår var det alltså dags. Nu kryllar vår stad inte direkt av skivbutiker, men det finns ju en ganska välsorterad stormarknad. V visste precis hur skivan skulle se ut:
-Det ska stå ABBA med stora bokstäver på framsidan, och så ska den vara svart och de ska vara på bild på baksidan.
Vi hittade en vit skiva som det stod ABBA på och där de fyra sångarna var med på baksidan, men på den fanns det ingen "Mamma mia". Vi hittade en vit skiva som det stod "Mamma mia" på, men där var det ingen bild på gruppen. Tillslut gick V ändå med på att köpa den - i brist på den "riktiga". Två skivor för 99:- var det, så då var jag ju tvungen att hitta en till - tur att V:s andra låt på repertoaren fanns på en skiva: Jill Johnssons "Kärleken är".

Det tog inte många minuter efter att vi kommit hem innan V stoppat i "Mamma mia" i apparaten, ställt sig beredd med mikrofonen och satt på. Någon minut av låten hann gå, och sedan låg hon stortjutande i soffan.
-Det skulle ju vara på engelska! Mama mia, here I go again - inte på svenska!
Puh! Tur att vi köpt en skiva till.

Idag har barnets snälle fader suttit vid datorn och tankat hem (lagligt köpt) både karaokeversionen av "Mama mia" och den "riktiga" engelska med ABBA. Den lär spelas många gånger imorgon!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0