Resumé - del 1

Så är vi hemma lite längre i sträck. Jag tror att den här sommaren kommer att gå till historien som sommaren då vi var hemma absolut färst (Jag gillar det ordet - även om det inte finns!) antal dagar på semestern. Av G:s första tre veckor semester har vi bara sovit hemma 6 nätter... - och hela dagar hemma är ännu färre.

Först tillbringade vi midsommar + några dagar till hos svärföräldrarna i deras stuga. Jag gillar skarpt att vara där just då, även om myggen också gör det. V blev som vanligt helt uppsvullen. Vi försökte kleta på henne myggmedel från början, men hon vägrade, för att hon ansåg att det skulle klia ännu mer då. När hon sedan efter en natts mycket förkortad sömn till följd av kliande på bett fick salubrin av sin farfar för att mildra plågorna ylade hon som en stucken gris. Efter den pärsen fick vi kleta på mygga. Tydligen hade hon förväxlat dessa två medel - även förra året fick hon salubrin, och det svider tydligen något alldeles fruktansvärt på henne...

Förutom myggkrig hann vi med en tur till Lövstabruk. Årets herrgårdsvisning där handlade om kläder, så vi tog med barnen på den - underbart att ha så stora barn att man kan ta med dem på guidade turer! V förvånade oss alla genom att direkt när visningen (en timme lång) var slut önska att vi skulle gå på nästa också - den skulle handla om tjänstefolkets regioner på herrgården, och hon blev sur som ättika när vi ville gå och äta istället. Det slutade med att vi lovade en ny tur till Lövsta vid nästa besök hos farmor och farfar.

L har nyligen köpt ett metspö, och det hade hon med sig till stugan. En eftermiddag for hon med båten tillsammans med far och farfar och kom sedan hem med en hel mängd strömmingar som vi sedan åt. Gott! En lång kvällstur med båten fick vi andra också när vi några dagar senare åkte ut och bara njöt av vackert och vindstilla väder på en lång runda.

Pengar kan man göra av med på semestern, även om man bor och äter gratis. Nära stugan har Himla en sommarbutik med outletpriser. Livsfarligt, eller i alla fall snudd på. Vi brände nästan en tusenlapp, och jag kunde handlat mycket, mycket mer. Men, som G sa: Tänk så mycket vi tjänat! Allt såldes ju 30-70% billigare än i normalfallet...

På väg hem från stugan rastade vi först hos G:s mormor i Stockholm. Vi brukar beställa pannbiffsmiddag hos henne - det är bland det godaste som finns! Denna gång fick vi dessutom en förevisning av Karl-Oskar - hennes nya rollator. Mätta åkte vi sedan vidare. I Gränna var vi för svettiga och törstiga för att orka åka bil längre, så där stannade vi och fikade och tittade på polkagristillverkning innan vi körde sista biten hem.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0