Kylskåpsunderhållning

Vårt kylskåp är väldigt litet. Alldeles för litet! Det märks på insidan där det efter varje veckohandling är knökfullt, och själva kylfunktionen därför fungerar väldigt ojämnt. Det märks också på utsidan, där det är minst lika knökfullt. Barnen hänger upp diverse prinsessteckningar där, där hänger ett antal vykort, och så några dagens ros, de senare bara för att man blir så löjligt glad när man läser dem även om man gjort det hur många gånger som helst. Igår satte L dit en påminnelselapp också: "Final lilla melodifestivalen". Det gäller fredag kväll - hon får allt försöka komma ihåg det själv, för den där lappen försvinner i mängden.

 

Sedan några veckor hänger det också två matlistor på kylskåpet. Det var en dag när L & V var surare än vanligt på variationen i min matlagning - eller åtminstone på valet av rätter. Jag sa i alla fall till dem att de gott kunde skriva varsin lista på vad de tycker om för mat. V delade sin i två delar: mat och efterrätt. L skrev bara mat, och det är fortfarande en ofärdig lista, hon fyller på den lite då och då. Hur som helst finner jag dessa båda listor så roande att jag här tänkte återge dem - med den gulliga sexårsstavning som finns på orginalpappren. Tyvärr kan man inte vända på siffrorna på datorn, men tänk er bakvända lite då och då.

 

V:s matlista

  1. TAKOS
  2. LASANGE
  3. REVBENSSBJEL
  4. TUNA REVBENSSBEL
  5. HAMBURGARGE
  6. PAMBIF
  7. GRÖNSAKSSÅPA
  8. SPINATSÅPA

-----------------------------------

  1. GLAS KALASÅS
  2. PÄRÅNKAKA
  3. ÄPELKAKA
  4. MARENG
  5. BANANKAKA
  6. TIGERKAKA
  7. RULTÅTA

 

L:s matlista (När hon skrev punkt 4 meddelade hon glatt att hon stavade som man säger på halländska...)

  1. UGNSPANKAKA
  2. VANLIG PANKAKA
  3. FLESKKOTLTER
  4. KOV O PTATISMOS
  5. TAKOS
  6. MATUTANRESEPT
  7. BLODPUDING
  8. POTER-STEK
  9. SPAGETI OCH KÖTT-FERS-SÅS

(Jag tror inte att 6:an gäller alla hemkomponerade rätter, men en gång blev den improviserade kycklinggratängen så god att hon genast gick och skrev på listan.)


Kommentarer
Postat av: Morzan

Nå't så fruktansvärt roligt! Ha, ha, ha...

2009-09-23 @ 19:38:37
Postat av: Pratglad

Heja V och L!!!! fnittrar

2009-09-23 @ 20:41:16
URL: http://pratglad.webblogg.se/
Postat av: Arvid

Hohoho! Pambif :P och spinatsåpa :D

2009-09-23 @ 20:48:23
Postat av: Otto

Verkligen underhållande!! Bra variation på rätter också...

2009-09-23 @ 22:20:23
Postat av: Mikael Kristoffersson

Det verkar svårt att göra båda nöjda samtidigt!

Imponerad av stavningen! Det är ju inte lätt att veta hur det skall stavas, när man kommer från talspråket, med alla fina möjligheter till felhörning! Det är ju förs när man läst ett tag som man kommer på vad det egentligen heter! Hur många sångtexter är det inte som man har missuppfattat även i vuxen ålder? (Innan man LÄST texten och då äntlign hör vad som sjungs...)

2009-09-24 @ 09:10:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0