Halvårsredovisning

Mamman

Tycker om: Att kliva ut genom ytterdörren och insupa den underbara morgonluften, lyssna på fåglarnas kvitter och känna det daggvåta gräset. Sommarmornarnas promenad för att hämta tidningen är underbara.

Tycker inte om: Att behöva laga mat. Att ständigt behöva äta mat. Att hitta på vad man ska laga och äta för mat. Tänk om man slapp vara ansvarstagande förälder, och kunde nöja sig med pasta, nudlar eller något annat smidigt, eller helt enkelt bara slapp hela matproblemet.

Längtar efter: Nya, bra böcker att läsa.

Förbluffas av: Alla rötägg. Nej det var kanske att ta i, men av alla märkliga åsikter som vädras, och alla verklighetsfrämmande föreställningar, t.ex. när folk säger att skolan är objektiv om man inte har skolavslutningar i kyrkan. Typ. Lite mer reflektion, tack! Objektivitet är inte enkelt!

Pappan

Tycker om: Sovmorgon. Stilla kvällar på uteplatsen i en skön stol med något kallt i ett glas. (Det är faktiskt oftast vatten eller saft, även om det inträffar att glaset fylls av något inköpt, och t.o.m. ibland inköpt i en viss affär.)

Tycker inte om: Maskrosor. Kyrkans hus (eller de aktiviteter vissa där verkar hålla på med).

Längtar efter: Att få vara pappaledig. Semester. Mera pappaledighet. Att få arbeta som präst utan ständigt behöva undra om den kyrka han ska arbeta i verkligen vill vara kyrka.

Förbluffas av: Andra märkliga åsikter, och ibland samma märkliga åsikter som mamman blir förbluffad av. Att döttrarna inte överhuvudtaget klarar av att ha det något så när städat i ens sovrummet.

Dotter 1

Tycker om: Simskolan! Kungligheter och allt som hör dem till. Fina kläder och (fina) smycken. Sommarlov.

Tycker inte om: Föräldrarnas ständiga tjat om att hon inte får suga på tummen. Att systern inte vill leka med henne. Att systern inte vill spela badminton med henne. Att systern inte frivilligt läser högt för henne.

Längtar efter: Att få sminka sig. En stor badring.

Förbluffas av: Blir hon någonsin förbluffad? Nja, jag undrar det. Möjligen ett plötsligt "Ja", från oss tråkiga föräldrar på någon av hennes tusen miljarder frågor om vi kan göra det eller det, eller köpa det eller det.

Dotter 2

Tycker om: Simskolan. Att läsa - länge och mycket. Att få en hel påse böcker med sig från ett kalas. Att baka.

Tycker inte om: Sommarlov. Lök och annat slingrigt.

Längtar efter: Skolstarten.

Förbluffas av: Allt nytt E äter. Att alla inte älskar att läsa, och helst av allt sjunker ner med en bok.

Sonen

Tycker om: Att plocka bestick ur diskmaskinen och slänga dem på golvet. Att lyssna när någon spelar. Att själv "spela" piano. Välling och mat i största allmänhet. Att få gunga.

Tycker inte om: När diskmaskinen stängs. När någon försöker sätta honom på golvet.

Längtar efter: Vem vet? Jag gissar att han längtar efter att nå upp till pianot själv, och efter att kunna gå själv och inte behöva de där händerna att hålla i.

Förbluffas av: Allt nytt han hittar: Går det att äta? Går det att riva sönder? Låter det? Hur känns det? Av alla materials olika raspighet.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0