Köksplanering

Nu är vi på gång på riktigt. Köket ska ut, nya väggar ska byggas, trappan ska rivas och nytt kök och ny trappa ska in. När man ändå är i farten kanske man ska passa på att byta något litet (eller väldigt stort) fönster också, och så ska det ju bli nya dörrar lite här och var... Nästan gratis...

...eller inte. G:s far har jobbat mycket med att fixa ritningar i många olika varianter till oss, och med dem i händerna ska vi nu i alla fall försöka komma ett steg till framåt och se hur långt ifrån gratis kalaset kan hamna.

 

Igår var vi på Himle kök. Ett litet företag utanför Varberg som tillverkar kök efter beställning, d.v.s. inte bryr sig om, eller tvärt om - faktiskt bryr sig om, om man har 252 cm takhöjd istället för 240 och lite sneda väggar. När vi kom in tittade vi lite på de kök de byggt upp i sin utställning, och där fanns ett som jag blev fullkomligt förälskad i, ett riktigt drömkök med skåp upp till tak med snygg takanslutning, utanpåliggande sockel, innanförliggande lådor och många andra sekelskiftesdetaljer. Maken var nästan lika förälskad han. Samtidigt fanns tankarna i huvudet: ett sådant har vi aldrig råd med! Vi hade ju i allafall bokat tid med en av planerarna, så vi talade om för honom att vi har långt ifrån obegränsade resurser, men att vi gärna ville att han ritade på ett sådant kök ändå, men utan extra dyra lyxsaker. Han gjorde så, och det blev så fantastiskt bra att man bara känner: VILL HA! NU!  Tyvärr är det lång leveranstid, men vad gör väl det om det blir som man vill ha det? Om två veckor får vi offerten, men vi bad om ett överslagspris som inte landade så högt att vi lagt ner tankarna på drömköket helt. Det skulle kunna gå, och det skulle t.o.m. kunna bli ganska mycket billigare än många andra köksleverantörer, som ändå inte har möjlighet att leverera det vi vill ha.

 

Idag har vi haft en snickare i bekanskapskretsen här för lite diskussion runt ombyggnaderna. Han häpnade över det prisförslag vi fått, så har han rätt ligger offerten högre. Han trodde också att monteringen skulle ta längre tid än de två-tre dagar Himle kök sagt till oss, så det tar vi med i beräkningarna. Det var givande timmar i alla fall, med många intressanta tankar, och bra idéer att ha med sig. Skönt också att ha fått kontakt med någon som faktiskt kan fixa det där som vi inte riktigt mäktar med, och som vi dessutom har förtroende för.

 

Imorgon gör vi nog mest ingenting åt saken, men nästa vecka får vi väl försöka åka till någon annan köksåterförsäljare och be om fler offerter. Problemet är bara att ingen av de andra fyra-fem köksfabrikerna som gör kök i liknande stil (med innanförliggande luckor) som det vi fått ritat finns i närheten, och när man sett drömköket känns det mesta annat som ovärdigt, modernt och allmänt fel, men det gäller nog bara att tänka om. Man kan kanske komma ganska nära?


Kommentarer
Postat av: Pratglad

Vi gjorde vår köksmontering själva.. dvs A fixade det. Det tog nog en vecka men då kom skåpstommarna färdigmonterade. Vi råkade dock ut för en liten miss - hade inte mätt ordentligt var avloppet gick upp ur golvet. Så för att slippa köpa nya köksskåp och minimal diskmaskin, bytte vi köksstammen och borrade ett nytt hål igenom golvet. Och satte på en "krök" på röret i källarn. Ehum... Fint blev det till slut!



Hejar på och lovar att komma och beskåda det färdiga resultatet så småningom! nyfiken

2010-10-04 @ 11:58:33
URL: http://pratglad.webblogg.se/
Postat av: Storasyrran

Drömköket ser platsbyggt ut när det är klart, så det är lite mer pyssel än ett vanligt, och därför krävs nog lite mer än vår kunskap när det gäller montering. Försäljaren rekommenderade att vi skulle låta dem få anvisa montör, men där kanske vi, om det nu blir överhuvudtaget, väljer själva ändå.



Ni valde Marbodal, har jag för mig? Vi har kollat på ett där också, men inte skaffat offert än, och det blir ju med utanpåliggande luckor i så fall...

2010-10-04 @ 19:08:35
URL: http://storasyrrans.blogg.se/
Postat av: Emmy

Åh så roligt det låter med köksplanering! Lycka till med allt och hoppas att ni så småningom har drömköket på plats.

2010-10-05 @ 17:53:06
URL: http://emmyalgefors.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0