Semestrande och besök

Så var julen utstädad. Åtminstone tomtarna. Elljusstakarna blir kvar till Kyndelsmässodagen, annars kommer jag förgås i mörkret. Vi ägnade förmiddagen åt att tömma julgranen och stuva undan alla julsakerna. Därefter satte G sig med sytråd och tillverkade upphängningsbara godisbitar så att vi när barnen städat färdigt sitt rum kunde ha julgransplundring. Det har råkat bli tradition, men som tur är nöjer sig barnen med att vi dansar runt granen några varv och sedan plockar godis ur den. Idag räckte det med två sånger, men för att nå runt granen var vi tvungna att använda oss av två dockor också...

Efter avslutad städning och julbortplockning började vi fundera på vilken helg vi skulle försöka ta oss till svärföräldrarna på. Någon ledig helg, hade vi preliminärt sagt, men problemet visade sig vara att det inte fanns någon ledig helg. När maken inte jobbar är någon av oss engagerad på något annat sätt. Efter viss tankemöda hittade vi i alla fall några alternativ som skulle gå att få till, men lätt blir det inte.

Nästa projekt är att bestämma vad vi ska hitta på i sommar. Efter två år i rad på Legoland kände vi att det kunde vara dags för något annat, men det är inte alla i familjen som håller med:
-Jag vill vara hemma HELA sommaren, sa L efter fikat och fortsatte sedan:
-Förutom när vi är på Legoland. Jag vill vara på Legoland tre dagar!
Maken och jag firar tioårig bröllopsdag i augusti, så vi tyckte att det kunde vara kul att åka till London - precis som vi gjorde då, men det visade sig vid en första titt bli lite väl ohemult dyrt med två barn. Efter lite internettande till insåg jag att det eventuellt skulle kunna vara genomförbart, men det känns som att man behöver ha lite bättre koll på finnanskrisen, räntorna och den övriga ekonomin innan man bokar något sådant. Förra årets spolade alternativ, Astrid Lindgrens värld, finns ju också. Det skulle bli ganska mycket billigare. Gotland är jag också sugen på att åka till, och maken har aldrig varit där, men det blir nästan lika dyrt som England... Det slutar nog med Legoland i år igen! Där vet vi att vi trivs, att barnen trivs och dessutom vet vi var Koldings bästa grillrestaurang ligger och att den är fullbokad när danskarna har studentfirande i juni (så det får bli i juli om det blir något...). Problemet är bara att vi i så fall inte gör något som helst resultat på vår "Sverigesemesterlista". När vi gifte oss bestämde vi att vi skulle semestra i ett landskap varje år så att vi lärde oss Sverige ordentligt. Vi har gjort Västergötland, bott i Bohuslän, Halland och Uppland, men sedan har det inte blivit så mycket mer. Om man inte räknar den gången vi bilade upp till Boliden - då körde vi genom ganska många landskap... Äh, förresten har Halland varit mer danskt än svenskt tror jag, så vi kanske skulle satsa på att lära oss Danmark ordentligt istället. Då är vi på god väg; åtminstone vad gäller en liten plätt på mitten av Jylland.

Kommentarer
Postat av: Pratglad

Annars besitter jag rent yrkesmässigt ganska svårslagna kunskaper om Värmland... ;-)..... Fniss fniss.. Jag har f ö aldrig varit på Legoland - skulle nog kunna vara en höjdare... Kolmården är väl coolt också?! Och Gotland - även där kan jag bidra med en egen guidebok anpassad efter sällskapets smak... och där finns ju Kneippbyn med Villa Villerkulla... men det är säkert sant att det kostar lika mycket att åka till Gotland som till London... och att det är tio år sedan... ja kära nån... tiden går även för oss... kramar

2009-01-17 @ 22:43:42
URL: http://pratglad.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0