Listor

...kan vara av olika slag. L & V har så klart börjat skriva önskelistor inför julen. V skriver en, mycket varierad lista:

 

UKULELE

PRINSESKLÄDER

KRONOR OCH KNIPSÖRHENGEN

FIFIFILM NY

LAVALAMPA

WAJTBORD

HEFTAPARART

Den är nog inte färdig än.

 

L nöjer sig inte med en lista. Nej, hon skriver en för varje sak: En filmönskelista, en bokönskelista, en dockönskelista etc. Jag känner igen mig själv...

 

Vi har länge haft en helt annat slags lista på kylskåpet - en fixalista. Vi skrev merparten av den när vi flyttade in, och länge blev i princip ingenting avbockat på den, men så nu i sommar insåg vi att en hel del faktiskt var gjort. Alltså läge att fylla på: G skrev helt sonika dit "KÖK" tillsammans med kvarvarande projekt som gipsplattor i garaget och nya badrumsmöbler.

 

Nu tror jag snart att det börjar bli läge för ytterligare en lista, en apparatlista. Igår fick jag ett smärre vredesutbrott när tvättmaskinen efter burtifjorton extra centrifugeringar fortfarande vägrade öppna luckan. Den sjunger definitivt på sista versen, även om maken har extremt god hand med den, och alltid återupplivar den på något mystiskt sätt. Kylskåpet gör mig irriterad varje vecka när matkassarnas innehåll ska stuvas in, men en förbättring där kräver ett nytt kök, så det är bara att stå ut. Datorns operativsystem börjar bli för gammalt, och ska man ändå byta upp sig är det nog läge att köpa ny dator.Ingen panik, men på sikt. Den orsakar dock inga som helst vredesutbrott än. Det gör däremot diskmaskinen. Den ser fin ut, och det stör mig oerhört mycket att den som en gång köpte den har fått betala betydligt mer för den än för den mycket bättre maskin vi hade när vi bodde i lägenhet, och sedan sålde till min svåger.

 

Var ska då alla listor förvaras? Den givna platsen är kylskåpet, men där sitter bara barnens matlistor och vår fixalista. L:s listor finns någonstans i röran på hennes skrivbord och V:s önskelista ligger på en bänk tillsammans med vanliga inköpslistan och Gekåslistan. Ibland finns det också en IKEA-lista. Det är jättesmidigt - då kan man fylla på så fort man ser behovet av något. Det kluriga är bara för det första att komma ihåg listan när man ska åka till nämnda affär, och för det andra att hitta den.

 

Men listor är bra, det har jag alltid tyckt. Därför kommer här ett boktips: "Lennarts listor", en bilderbok med svensk text Lena Landström. Läs den -det tar inte många minuter!


Kommentarer
Postat av: Otto

Härliga listor! En stor poäng är ju just tillfredsställelsen när man kan bocka av.



Vad är det för gipsplattor ni ska sätta i garaget?

2009-10-31 @ 21:43:30
Postat av: Storasyrran

Halva garaget är inte godkänt garage eftersom det saknas gipsplattor i taket. Sa en besiktningsman, i alla fall.

2009-11-01 @ 02:10:08
URL: http://storasyrrans.blogg.se/
Postat av: Jessica Jansson

Kul att jag hittat din blogg. Vad bra du skriver!!

Hade gärna haft som du med handlingslista, Gekås-lista o IKEA-lista!!

Kanske du ska önska dej en anslagstavla till listorna?

KRAM från Nyköping

2009-11-10 @ 08:10:12
Postat av: Storasyrran

Tack!

Jepps, anslagstavla vore bra. Det får ingå i "KöK", för det finns i nuläget inga användbara väggytor i köket - en stor anledning till att det behöver göras om kapitalt.

2009-11-10 @ 09:18:35
URL: http://storasyrrans.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0