Måndag morgon

Jag sitter med J i famnen och väntar på att resten av husets invånare ska vakna - trots att det är den första riktiga sommarlovsdagen är tiderna redan rejält förskjutna för flickorna, och G är kvällsmänniska av rang, och passar därför säkert på att skjuta lite på arbetstiden. Dessutom mjukstartade ju sommarlovet med den långa ledigheten runt förra helgen.

 

Vi har i alla fall haft en härlig start på lovet! I fredags efter avslutningen firade vi in det med tårta och sockerbullar tillsammans med mamma och lille-morbror (som han själv skrev i gästboken). På eftermiddagen åkte vi sedan och handlade allihop, och fortsatte sedan till alldeles nyöppnade MAX. (När man bara har en spis i köket får man vara väldigt lat när det gäller matlagning! G säger att man får det annars också, men den här våren har jag försökt att vara duktig, så att vi verkligen ska kunna vara lata nu när köket inte är så lättanvänt.) E blev helt galen, för stället var fullt med ballonger, något han har ett abnormt stort intresse för.

-Je bong! sa han, men åt snällt lite grann innan V skaffade en bong till honom och måltiden var slut. Då åkte vi hem och åt jordgubbar.

 

V har under en tid sparat till en kamera. När gammelfarmor B var här förra helgen skänkte hon barnen varsin slant, och då nådde V den summa vi satt som minimum för att överhuvudtaget titta på sådana apparater. Under veckan kikade vi runt lite på internet och i reklam, och hittade en som t.o.m. skulle ge henne en krona tillbaka. När flickorna städat färdigt på lördagen, och maken fått upp alla gipsskivorna i köket, åt vi lunch och packade sedan in hela familjen i bilen och for mot metropolen en halvtimme norrut - ni vet, platsen med den stora gula affären... Vi hade en lång lista, för det var längesedan vi var där, så för att vara säkra på att hinna till Net on net innan de stängde satte jag mig i ett av fiken med de tre barn som inte skulle köpa kamera, medan G & V gick och gjorde det viktiga inköpet. Sedan handlade vi färdigt enligt listan, och impulsköpte dessutom en fin grill. (Inte på något sätt något dumt impulsköp - den gamla håller nätt och jämt ihop.)

Två andra, mindre planerade inköp, var två filmer, nämligen den tredje Narnia-filmen, och "Kalle och chokladfabriken". Det blev infekterad debatt på kvällen om vilken vi skulle se då, och vilken som skulle få vänta till söndagen, men till slut enades vi, och hade mysiga filmkvällar två dagar i rad, även om jag inte orkade till slutet någon gång - alltför mycket ammande nattetid stänger mina ögon tidigt på kvällarna...

 

Helgen fulländades med lille kusin H:s dop igår förmiddag, och den härliga festen efteråt. Jag njöt av underbar gudstjänstmusik, hjälp med passning av E, god mat och av bara känslan av att ha så många att tycka så mycket om.

 

Det får räcka för nu. Morgonen har blivit förmiddag, och skrivandet har avbrutits för frukostfix- och ätande, E-passning och -påklädning. Maken är sedan länge på jobbet, och flickorna färdiga att hitta på något.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0