Tid för sysslor

Det är svårt att hinna skriva något nuförtiden - det är liksom just aldrig någon tid över! De timmar då alla barn sover har blivit förfärande få i och med att flickorna nu är uppe betydligt längre än för ett par år sedan. På de där förfärande få timmarna försöker man hinna allt som man förr hade ganska gott om tid att göra, men kanske ändå valde bort: öva cello, stryka tvätt, läsa en bok, se någon film...
 
Jo, jag vet att man faktiskt kan stryka när barnen är vakna, men då har man lille herr J hängandes i princip i strykjärnssladden. Den gossen är tokig i apparater! Igår besökte vi den stora, gula affären, och kom på att vi ju länge pratat om att köpa en ny dammsugare. Vi begav oss alltså till avdelningen för dammsugare. När vi kom dit ville J ur vagnen med en gång, promenerade omkring mellan de olika modellerna, kände på dem, lyfte på det som gick att lyfta och jämförde på sitt eget vis. Samtidigt satt E gråtfärdig i vagnen och upprepade att han inte ville att vi skulle köpa någon ny dammsugare. Den stackaren är ju rädd för dem! Vi köpte en fin, ny och försökte få den rädde att förstå att den sannolikt skulle låta betydligt mindre än den gamla, vilket skulle vara positivt för honom. Han blev inte mer än unset gladare. J var däremot eld och lågor. När vi kom hem slet han upp kartongen och packade sedan upp delarna en efter en, monterade och testkörde. 
 
Öva cello går nog i princip också att göra när barnen är vakna, men det blir inte mycket till koncentration, och rätt som det är är åtminstone gossarna där och drar i stråken, välter fodral och ritar på noter. Det är enklare när de sover.
 
Film kan man se på när pojkarna somnat. Flickorna tycker att det är jätteroligt när vi tittar tillsammans, men V gillar inte "Lilla huset på prärien", för det händer alldeles för ofta sorgliga saker, och tecknade filmer är inte min grej. Jag inväntar att de ska börja uppskatta "Stolthet och fördom"... Det finns väl i och för sig hur många fler filmer som helst, men helst ska de ju vara något med hyfsat språk och en handling som inte känns hur galen som helst, och då blir urvalet mindre. I helgen såg vi "Eragon" - L har plöjt fyra supertjocka böcker i en serie där den första heter just så. Det handlade om en pojke och en drake, och den var såpass bra att jag slipper läsa alla de där böckerna för att veta att de där böckerna hon läser om och om igen, framlänges, baklänges och hit och dit inte är skadliga... Jag somnade gott lagom till de sista scenerna.
 
Läser gör jag så fort det blir tid över, men det är liksom ingen idé att sätta igång med någon bok, för då kommer unge herr J klampandes och säger klagande "INTE läsa bok!", samtidigt som han bryskt tar tag i boken och lägger undan den.
 
Jag hoppas att det blir mer tid till skrivande så småningom, för jag har många grubblerier i huvudet, och det finns inget som är så bra för att reda ut sig själv lite som att skriva.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0