En annan värld

Allt oftare tänker jag tanken att jag försöker leva i en annan värld. Det är självklart inte heltäckande: Jag finns i precis samma värld som alla andra. Det handlar om att det är så mycket i den där världen som jag inte är intresserad av, eller t.o.m. tror att det är bra att hålla sig undan.

Tidigare idag hamnade jag på något sätt på en webbsida där Bibeln diskuterades. Någon skrev om något att det ju inte stämde med Bibeln, varpå någon annan svarade ungefär "men lägg av, om vi ska bry oss om vad det står i Bibeln så måste vi ju låta bli massor med saker". Det fanns en uppräkning, och jag tänkte
-Ja, precis!

Alltså, om man vill inordna sitt liv under något får man faktiskt inse att man ibland får finna sig leva i en annan värld, en värld där man faktiskt inte vill ta del av allt den stora världen erbjuder. Det kluriga som kristna är att vi samtidigt uppmanas finnas där - men som kristna. Jag tror inte att det innebär att strunta i vad det står i Bibeln, som den där som diskuterade tyckte, utan om något annat.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0